Motitech

Motitech

Monternummer: A:33

Motitech är ett norskt företag som hjälper institutioner och dagcenter i de nordiska länderna för att ge ökad motion för seniorer. De gör detta genom MOTiview. De levererar också anpassade motionscyklar.

Motitech brinner för äldre och personer med demens. Därför vill de förbättra deras livskvalitet och bättre fysisk hälsa.

Erbjudanden

Motiview är ett motivationsverktyg som stimulerar äldre och personer med demens att motionera. Med hjälp av ljud och rörliga bilder kan användaren ta en cykeltur i kända omgivningar och återuppleva barndomsminnen.

Motiview består av en displayenhet med motivationsfilmer som kombineras med en användaranpassad ergometercykel. Displayenheten ger tillgång till ett stort filmbibliotek som byggs ut löpande. Filmerna visar miljöer med ett högt igenkänningsvärde och produceras efter önskemål och synpunkter från kunder.

Filmerna har individuellt anpassade ljudspår som bidrar till att göra upplevelsen komplett – alltifrån gamla radioprogram och ljudinspelningar från naturen till musik från ungdomens dagar. Motiview väcker minnen till liv och inspirerar genom sinnesintryck från kända miljöer. Detta är särskilt viktigt för personer med demens och deras hälsa och välbefinnande.