Quantcast

Cultura aktivitet & inspiration

Vårdinspiratör som med 30 års erfarenhet som undersköterska & projektledare -utvecklat och skapat Kulturarkivet. Att visa på möjligheter – HUR & VAD vi kan göra – för att bryta en grå vardag med kultur & sociala aktiviteter – är Kulturarkivets huvudmål!

Idébank + Spotify = Kulturarkivet
Med fokus på mångfald och delaktighet – är Kulturarkivet en idébank fylld med kultur och sociala aktiviteter. Materialet bygger på reminicens (att väcka minnen) och musik i vården –kopplat till Culturas 160 olika musiklistor på Spotify.

Syftet är att personal i vård och omsorg – snabbt, enkelt och utan förkunskaper – ska kunna bryta en grå vardag.

För att väcka lusten och intresset att delta i olika aktiviteter – så finns drygt 130 affischmallar till olika teman i Kulturarkivet..

Kulturarkivet levereras i tre läderarkiv & består av 19 olika koncept.
Ett av dessa koncept är en Lathund som hjälper personalen att få ut mesta möjliga av Kulturarkivet. Den ger även tips på hur man skapar känslan kring olika teman & kan ses som en handledning i det sociala innehållet.

Mycket uppskattat är Kulturarkivet Ferie, som bl.a innehåller ett förslag på arbetschema för Ferieungdomar –Tips på hur aktiviteter ska utföras, samtalsämnen och roliga aktiviteter.

Det följer även med mallar i datorn till Svensktoppen, Psalmtoppen, Melodifestivalen, minirebusar, naturbingo, röstsedlar och Quiz.
Kulturarkivet är paletten – personalens verktyg att sätta färg på tillvaron!

culturas-bilder-till-ppt_sida_1 culturas-bilder-till-ppt_sida_4

Här kan du se Culturas produktkatalog: produktkatalog-cultura

Är DU intresserad av att höra mer om vad Kulturarkivet är och vad det kan göra i din verksamhet? Toppen! Jag bor i paradiset Piteå…och gillar utflykter till övriga landet 🙂 Om ni är flera arbetsledare i en kommun eller ett nätverk som jobbar som aktivitetssamordnare – så kommer jag gärna på besök hos er.
Hoppas vi ses! /Ankie