Digitalisering mot undernäring hos äldre

Digitalisering mot undernäring hos äldre

M6

Undernäring hos äldre är ett omfattande problem som orsakar stort lidande och kostar samhället miljarder. Screening för undernäring har äntligen blivit en självklar del i omvårdnaden, men sen tar det stopp. Kunskap och metoderna finns, men ger ingen effekt så länge de inte kan omsättas till nytta för den äldre.

Lena Martin, utredare vid Socialstyrelsen och ansvarig för utvecklingen av myndighetens kunskapsstöd för förebyggande och behandling av undernäring som presenteras under 2019 berättar om arbetet.

Johanna Andersson och Caroline Willbois, båda dietister och grundare av WA Dietistkompetens, berättar tillsammans med Fredrik Koffner, CCO och medgrundare av Cuviva, om deras gemensamma arbete att skapa digitalt stöd för kampen mot undernäring. Som en bro från kunskap till verklighet kan dietistkompetens med hjälp av digitalisering nå ut till individen och införa struktur och stöd för vårdgivaren.

WA Dietistkompetens och Cuviva har av Livsmedelsakademin och INCluSilver beviljats stöd för att skapa ett digitalt system som minskar undernäringen hos äldre, och kommer berätta om arbetet med detta.

Fokusområden

22 jan 19, Nivå: Introduktion, program 2019