Framtiden inom vården är optisk, en revolutionerande lösning för förbättrad äldreomsorg

Framtiden inom vården är optisk, en revolutionerande lösning för förbättrad äldreomsorg

mässcenen

The British Standards Institute har ackrediterat mjukvaran DCA Vital Signs Measurement Software från engelska företaget Oxehealth. Mjukvaran har certifierats som en medicinteknisk produkt Klass II i Europa, och det är första gången som mjukvara för att optiskt mäta puls och andningsfrekvens blivit godkänd för användning i medicinsk vård. The Digital Care Assistant har potential att revolutionera vården av gamla, prematura barn och andra känsliga patienter – framförallt på avdelningar där vårdpersonalen har hand om flera patienter samtidigt.

Lösningen har framgångsrikt används av Varbergs kommun för att underlätta personalens arbetssituation och förbättra vårdtagarnas vårdupplevelse inom äldrevården

Katrin Engelmann från Oxehealth kommer att presentera hur lösningen fungerar och hur personalen, på ett integritetssäkert sätt, kan ha översikt av vårdtagarens aktiviteter utan att de själva behöver närvara i rummet.

Anna-Lena Junghov från Varbergs kommun kommer även att att kunna svara på frågor om personalens erfarenheter från lösningen.

Fokusområden

23 jan 19, mässcenen 2019